Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 29 декември, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от необитавана сграда в землището на с. Божурец, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15 ноември до 27 декември т.г. неизвестен извършител чрез изкъртване и демонтиране е извършил кражба на неустановен към момент брой ПВЦ прозорци и вратопрозорци ведно със стъклопакетите, мраморни плочи и фазерни плоскости. По случая е образувано досъдебно производство по описан а РУ МВР Каварна.

На 20 декември, около 09:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на декодер за цифрова телевизия. На 29 декември след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Албена е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения К.А. (25 г.) от с. Оброчище. Вещта обект на кражбата е иззета по надлежния ред.
На 26 декември, около 12:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Горица, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 19:00 часа до 22:00 часа на 25 декември през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на златни накити – обици, два броя колиета, пръстен и гривна. На 29 декември след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Генерал Тошево е установена извършителя на кражбата 30 –годишната Ж.И. от с. Росица, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. Работа по случая продължава.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар без нанесени материални загуби.

30.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ