Dobrich News Добрич новини

Трудова злополука с трагичен край

На 2 декември, около 09:05 часа е получено съобщение за възникнала трудова злополука в зърно база находяща се по околовръстен път на град Добрич. Установено е, че при демонтаж на покривна конструкция на складово помещение, 31-годишен мъж от с. Ломница, обл. Добрич пада от покрива на сградата от височина около 15 метра. Вследствие на трагичния инцидент, мъжът почива на място. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 2 декември, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находащ се в с. Рогачево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 17:10 часа на 1 декември до 07:50 часа на 2 декември, чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари находящи се в помещението. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Балчик са установени извършителите на взломна кражба от новостроящата се сграда във вилна зона „Сборно място” в град Балчик извършена през месец юни т.г. Това са Т.Н. (22 г.) от град Балчик и криминално проявения и осъждан Д.Н. (26г.) от град Каварна. При последвалите процесуално следствени действия са извършени проверки на частни имоти на територията на град Балчик и с. Дропла, обл. Добрич. В хода на проверките са открити и иззети система за асансьор, 10 броя ръчни електрически инструменти, промишлен газов уред за отопление, електрически предпазители, ключове и контакти, ел. проводници, три броя преносими компютърни конфигурации и множество други вещи. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби.

03.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ