Dobrich News Добрич новини

Блъснат пешеходец

На 28 декември, около 18:05 часа е получено съобщение за грабеж над 50 годишна жена по ул. „Христо Ботев” в района на стария битак в град Добрич. В помощ на пострадалата са се притекли трима граждани, които успяват да преустановяват нападението и да задържат извършителя на деянието до пристигането на полицейските екипи. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич е задържан криминално проявения Д.А. (38 г.) от град Добрич. Пострадалата жена е прегледана в ЦСМП Добрич и освободена за домашно лечение с охлузна рана на главата, без опасност за живота. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 28 декември в 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Приморци, обл. Добрич. Установено е, че около 17:30 часа по ул.”Първа” на около 10 метра преди кръстовището на главен път град Добрич град Балчик водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация блъска пресичащия улицата 75-годишен мъж от с. Приморци. Вследствие на настъпилото ПТП пешеходеца почива на място. Водача на лекия автомобил Д.Д. (23 г.) от с. Сенокос, обл. Добрич е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 29 декември, около 00:06 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Соколово, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителката е извършена кражба на златни и сребърни накити и скъпоценни камъни с общо тегло около 50 грама. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 28 декември, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от неохраняван паркинг в района на нос Калиакра, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 13:30 часа до 14:30 часа чрез взлом на стъкло, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари в лева, щатски долари и украински гривни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.
След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Каварна е установен извършителя на кражба на моторна резачка „Щил”, извършена на 1 октомври т.г. от частен имот на територията на град Каварна. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.И. (28 г.) от град Каварна. Вещта обект на посегателството е иззета по надлежния ред. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани три пожара без нанесени материални щети.

29.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ