Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес, алкохолици по пътищата, катастрофа, пожар, наркотици

На 18 декември е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки находящ се на територията на с. Сенокос, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 155 броя кутии цигари от различни марки, пакети с тютюн, алкохолни напитки и хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.


На 19 декември, около 03:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки находящ се по ул. „Стоян Михайловски” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извъшител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на цигари на обща стойност 1 000 лева и алкохолни напитки. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 декември, около 08:57 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Полк. Калотинов” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в помещение. По данни на тъжителя е извършена кражба на 10 броя електрически и акумулаторни инструмента. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.
Следва стр.2[next]

На 19 декември, около 23:40 часа по ул. „Гоце Делчев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.К. (44 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.


На 19 декември, около 10:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на ж.к. „Балик” в град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация е блъснал паркиран лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, след което е напуснал произшествието. Изпратените екипи на място установяват МПС и водача В.В. (31 г.) от с. Старо Село, обл. Перник. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,37 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка В.В. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 декември, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на нос „Калиакра” обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15:00 часа до 16:00 часа чрез взлом на предна врата, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на професионална фото техника. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 21 декември, около 01:10 часа по ул. „Янтра” в град Балчик автопатрул спират за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния С.С. (23 г.) от с. Храброво, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,29 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа водача на МПС е задържан в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производсво.
Следва стр.3[next]

На 20 декември, около 22:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 в участъка от град Каварна посока град Балчик. Установено е, поради несъобразена скорост с пътните условия лек автомобил „Мерцедес” с холандска регистрация напуска пътното платно в дясно по поска на движението си удря се последователно в три крайпътни дървета. Вследствие на настъпилото ПТП до автомобила е установен трупа на неправоспособния Д.М. (31 г.) от град Добрич. Втория пострадал при ПТП Д.М. (40 г.) от град Каварна е прегледан във ФЦСМП Каварна и освободен за домашно лечение с охлузни рани, същия е лишен от право да управлява МПС поради употреба на алкохол. Към настоящия момент не е установено, кой от двамата е управлявал автомобила. Работа по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Каврна.


На 20 декември, около 12:05 часа е получено съобщение за запален сеновал по ул. „Родопи” в град Каварна. Вследствие на пожара са унищожени 70 броя бали фураж слама и люцерна. От проведените оперативно издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието малолетните В.И. (6 г.) и А.И. (6 г.), и двамата от град Каварна. По първоначална информация причината за възникването на инцидента е игра с огън.

В хода на специализирана полицейска операция по линия „Наркотици” е извършена проверка на необитавана къща на територията на с. Свобода, обл. Добрич. В хода на акцията в имота е открита високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Същата е била пригодена в четири стаи на къщата и оборудвана с лампи за отопление, вентилационно-килматична система, термодатчици, сензори и друга техника. Открити са общо 210 броя растения посадени в саксии от рода на конопа с размери от 30 см до 150 см височина. В хода на акцията след яростна съпротива срещу полицейските сили при опит за бягство е задържан криминално проявения П.В. (32 г.) от град Варна. При извършения полеви тест на откритите растения е установено, че същите реагиран на високо рисковото наркотично вещество „канабис”. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.


На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

21.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ