Dobrich News Добрич новини

1,59 промила алкохол в издишания от водача въздух

На 11 декември, около 11.30 ч., в ОДМВР Добрич се тъжи Л.Л. (49 г.) от гр.Добрич, за извършена кражба на ламаринени платна от ограда на новострояща се площадка за отпадъци от черни и цветни метали в кв.Рилци. По случая е образувано досъдебно производство.
На 11 декември, в 09.50 ч., в РУ Каварна е получено съобщение от П.Ц. (48 г.) от гр.Каварна, за това че за времето от 17.00 ч. на 09 декември до 09.00 ч. на 11 декември 2015 г. неизвестно лице чрез заливане със запалителна течност е извършило опит за палеж на багер –товарач, с добричка регистрация, паркиран в с.Топола. По случая е образувано досъдебно производство.
На 11 декември, в 10.00 ч., в РУ Генерал Тошево е получено съобщение, че на 10 срещу 11 декември неизвестно лице е извършило кражба на дървени греди и дъски от двора на читалището в с.Малина. По случая е образувано досъдебно производство.
На 11 декември, около 23.50 ч., в РУ 01 Добрич е получено съобщение за това, че около 23.35 ч., в хотел „България” в гр.Добрич, неизвестно лице чрез заплаха и употреба на сила е извършило грабеж на С.И., на 19 г., от гр.Варна, отнемайки дамска чанта със сумата от 300 лева и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство. При проведени ОИМ е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа А.Д., на 43 г., от гр.Стара Загора.
На 12 декември в РУ 01 Добрич се тъжи Г.К. (22 г.) от гр.Добрич, за това, че на 11 срещу 12 декември 2015 г. неизвестно лице е счупило стъкло на прозорец на предната дясна врата, срязало е задна лява гума и е извършило кражба на предната регистрационна табела на личния му лек автомобил „Форд Фокус”, паркиран пред дома му по бул.”Трети март”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 декември, около 18:30 часа, по път №901 от главния път в посока към гр.Каварна, служители на РУ Каварна спират за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, управляван от К.Д. (49 г.) от град Каварна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо, цифровата индикация отчита наличието на 1,59 промила в издишания от водача въздух. По случая се работи в условията на бързо производство по описа на РУ Каварна, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
На същата дата, около 22:15 часа, по улица „Н.Й.Вапцаров” в гр.Тервел, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” с добричка регистрация, управляван от М.И. (36 г.) от град Тервел. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо, цифровата индикация отчита
наличието на 1,36 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.
На 13 декември, в 15.45 ч., служители на РУ 01 Добрич са спрели в ж.к. „Балик” за проверка С.Д., на 26 г., от гр.Добрич, като при последвалия обиск в лицето е намерена и иззета 1 цигара със суха тревна маса, с приблизително тегло 0.2 грама, която при полеви тест реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.
На същата дата, в 19.45 ч., служители на РУ 01 Добрич са спрели в ж.к. „Балик” за проверка К.К., на 23 г., от гр.Добрич, като при последвалия обиск в лицето е намерена и иззета 1 цигара със суха тревна маса, с приблизително тегло 0.3 грама, която при полеви тест реагира на канабис. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
На 13 декември, в РУ 02 Добрич е получено съобщение, че на 12 срещу 13.12.2015 г., неизвестно лице чрез взлом е проникнало в частен дом в с.Алцек и е извършило кражба на бойлер, телевизор, пералня и 10 килима. По случая е образувано досъдебно производство.
На 13 декември, около 05.00 ч., е получено съобщение за възникнало ПТП в с.Стожер. Установено е, че водач на лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в метална порта и дърво. В следствие на настъпилото ПТП е пострадала пътничката В.С., на 36 г., от с.Стожер. Същата е прегледана в ЦСМП Добрич и е освободена с контузни рани по главата и порезни рани по едната ръка.

През последните три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 5 пожара с нанесени материални щети и 1 пожар без загуби.

На 13 декември, около 01.30 ч., в РСПБЗН Балчик е получено съобщение за възникнал пожар в стопански двор в с.Дъбрава, в резултат на който са изгорели около 12 000 броя бали сено. По случая е образувано досъдебно производство.



14.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ