Dobrich News Добрич новини

„Ден на Франция“ е инициатива на учениците от Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“

Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“ организира „Ден на Франция“

Поради големия интерес от страна на учениците, тази година за първи път в Английска гимназия „Райко Цончев“ се организира Френски клуб, който цели да популяризира френската култура.
17 декември (четвъртък) – „Ден на Франция“ е инициатива на учениците от Френски клуб към Английска гимназия „Райко Цончев“, която възниква спонтанно след терористичните актове в Париж на 13.11. Идеята е денят да се превърне в тържество на френската култура – музика, танци, филми, кулинарно изкуство. По този повод учениците споделят: „Ние вярваме, че опознаването на чуждите култури ни прави по-добри хора, и по този начин изразяваме активна позиция против тероризма и невежеството“.
През деня, посветен на Франция, любителите на френската кухня ще имат възможност да опитат от френското меню в Бистро „Е-клуб“, което специално за повода ще бъде наречено “Le Petit Parisien”.
Художествената програма, в която ще се включат и ученици от СОУ „Климент Охридски“ и ЕГ „Гео Милев“ ще започне в 11:30 в зала 203-„Le Grand Parisien” (втори етаж в сградата на Висше училище по мениджмънт), където ще се срещнем с приятели на Франция и ще се насладим на хубави песни, танци, музика и кулинарни изненади.
Инициативата се провежда със специалната подкрепа на Висше училище по мениджмънт.
Събитието е отворено за посещение от всички любители на френската култура.