Dobrich News Добрич новини

Телефона измама

На 17 декември, около 10:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път град Добрич на кръговото кръстовище за град Генерал Тошево. Установено е, че М.Д. (44 г.) от град Добрич водач на товарен автомобил „Ивеко” с прикачно ремарке не пропуска движещия се по път с предимство товарен автомобил „Даф” с прикачно ремарке. Вследствие на удара товарния автомобил „Ивеко” се обръща странично на пътното платно и разсипва товара си, около 10 тона зърно царевица. Водачите на двете МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Водача на товарен автомобил „Ивеко” е прегледан и освободен за домашно лечение с диагноза контузно-разкъсна рана на лява ръка. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.


На 17 декември, около 17:30 часа се тъжи К.Г. (67 г.) от град Добрич. По данни на тъжителя е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия доктор заявява на възрастния мъж, че синът му е пострадал след токов удар и за лечението му е необходима сума пари. Малко по-късно тъжителя предава сумата от 6 200 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 декември, около 08:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Нова Камена, обл. Добрич. Установено е, че чрез демонтаж на стъкло на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в жилището. Извършена е кражба на телевизор, приемник за цифрова телевизия и неустановено към момента по вид и количество дрехи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.9

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби.

18.12.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ