Dobrich News Добрич новини

Телефоните измами в пика си

На 18 ноември, около 03:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 ноември, около 13:20 часа се тъжи 83 годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение мнимия доктор заявява на възрастната жена, че синът й е пострадал и за операцията му е необходима сумата от 16 000 евро. Малко по-късно жената предава сумата от 8 500 лева на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 ноември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Тюленово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 19 октомври до 19 ноември, неизвестен извършител е извършил кражба на 200 метра меден ел. проводник и 30 метра алуминиев проводник от две междустълбия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани четири пожара без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.

На 19 ноември, около 12:30 часа е получено съобщение за пожар в апартамент находящ се по ул. „Батак” в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 13:35 часа. Вследствие на пожара са унищожени 3 броя домакински уреди, стъклопакет, опушени са 150 м2 стени, няма пострадали. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в хладилник.

20.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ