Dobrich News Добрич новини

Изнасилена старица, кражби и пожар

На 4 ноември, около 16:00 часа е получено съобщение за изнасилване в с. Черна, обл. Добрич. На място са изпратени екипи на Второ РУ МВР Добрич, които установяват, че вечерта на 3 срещу 4 ноември, неизвестен извършител е проникнал в жилището на 80-годишната жена от с. Черна. При последвалите процесуално следствени действия е установено, че на 30 октомври неизвестен извършител е проникнал и в жилището на 85 – годишна жена от същото село. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянията. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения и осъждан П. Я. (22 г.) от с. Черна. С прокурорско постановление, мярката му е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 10 ноември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от офис находящ се по ул. „Хан Аспарух” в град Добрич. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 9 ноември до 09:00 часа на 10 ноември чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на метална каса с намиращите се в нея сума пари, СРМПС и ключове за лек автомобил. Обекта се охранява от частна охранителна фирма. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 10 ноември, около 11:05 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на ул. „Вардар” в град Добрич. Установено е, че за времето от 21:30 часа на 9 ноември до 11:00 часа на 10 ноември чрез взлом на стъкло неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Дачия” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на навигационно устройство, ведно със стойка и зарядно устройство . След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.Г. (36 г.) от град Добрич. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 22 септември, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от гаражно помещение находящо се в „Авиоград” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на стена неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на 10 броя зимни гуми с джанти, 6 броя въдици с макари, туристическа газова бутилка с горелка и зарядно устройство за акумулаторна батерия. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.Д. (33 г.) от град Добрич. Част от вещите обект на посегателството са открити и иззети по надлежния ред. Работа по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 2 ноември, около 21:50 часа е получено съобщение за извършена кражба по бул. „Трети Март” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа до 21:45 часа неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на слънчеви очила, четири броя флаш памет и други лични вещи. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието – криминално проявения К.Й. (32 г.) от с. Крушари, обл. Добрич. Част от вещите обект на посегателство са установени и иззети по надлежния ред.

На извършителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара с материални загуби.

На 10 ноември, около 10:25 часа е получено съобщение за пожар в къща находяща се на територията на с. Росеново, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 12:30 часа. Вследствие на пожара е унищожена 60 м2 покривна конструкция, бяла и черна техника, и домашно имущество. Пострадало е 10 годишно дете, което е настанено в МБАЛ Добрич с обгаряния 1-ва и 2-ра степен. Причината за възникването на инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред – печка на твърдо гориво.

11.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ