Dobrich News Добрич новини

Въоражен грабеж, отвличане на дете и кражби

На 9 ноември, около 06:46 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на ул. „П. Сарийски” в град Добрич. Установено е, че за времето от 19:00 часа на 8 ноември до 06:30 часа на 9 ноември, чрез демонтаж, неизвестен извършител е извършил кражба на четири броя автомобилни гуми с джанти и акумулаторна батерия от лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 9 ноември, около 07:11 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил паркиран в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 8 ноември до 07:00 часа на 9 ноември чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на аудио плейър, два броя задни седалки, акумулаторна батерия, 3 броя електрически инструменти и раница с ръчни инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Балчик са установени извършителите на въоръжен грабеж извършен на 4 ноември т.г. в град Балчик.В хода на работа е установен, че това са криминално проявените Г.Р. (20 г.), С.И. (18 г.) и В.З. (19 г.) и тримата от град Балчик. Вещта обект на посегателството е установена и иззета по надлежния ред. Работата по установяването и документирането на престъпната им дейност продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 8 ноември, около 18:40 часа се тъжи 20-годишния К.Д. от с. Драганово, обл. Добрич. По данни на тъжителя между 14:00 часа и 15:00 часа на същата дата по пътя между селата Дончево и Драганово, обл. Добрич непознат мъж с черен автомобил е отвлякъл синът му. По време на отвличането, 2 годишното дете е било заедно с дядо си. Незабавно са сформирани оперативни групи на ОД МВР Добрич и Второ РУ МВР Добрич. След проведени процесуално следствени действия детето е установено спящо в къща на роднина в с. Драганово. В хода на разследването е установено, че лично бащата на детето го е откарал при свой роднини след което чрез ЕЕН 112 е подал сигнал за отвличането му. Детето е невредимо и в добро здраве. Работата по изясняването на случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ няма регистрирани пожари.

10.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ