Dobrich News Добрич новини

1.81 промила алкохол в пробата на шофиращ лек автомобил в Генерал Тошево

На 08 октомври, около 12:45 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение от Л.Х. (43 г.) за разбити избени помещения в жилищен блок по ул. „Независимост” в гр. Добрич. По данни на потърпевшия, е извършена кражба на около 60 литра домашна ракия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 08 октомври, около 05:15 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение от А.И. (42 г.) за извършена кражба от частен дом по ул.”Димитър Списаревски” в гр.Добрич. Установено е, че за времето от 22:30 часа на 07 октомври до 05:00 часа на 08 октомври неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в жилището е и извършил кражба на два чифта маратонки и дамска чанта, в която е имало лични документи, две дебитни карти, мобилен телефон и сумата от 160 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 08 октомври, в с.Кардам, общ.Генерал Тошево, е спрян за проверка лек автомобил „БМВ 316” с добричка регистрация, управляван 57 годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1.81 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.С. (от с.Кардам). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Генерал Тошево.

На 08 октомври, около 12:00 часа, в РУ 02 Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път гр.Добрич – гр.Силистра, на около 300 метра преди „Ловчанското ханче”, в посока с.Карапелит. Установено е, че лек автомобил „Рено Туинго” с монтанска регистрация, управляван от С.Т .(47 г., от гр. Плевен), навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген Туарег” с добричка регистрация, с водач Н.К. (38 г., от с.Жегларци). В резултат на ПТП са нанесени материални щети по двата автомобила. С.Т. е отведен в МБАЛ Добрич, където е прегледан и освободен. На двамата водачи са взети кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара без материални загуби.

09.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ