Dobrich News Добрич новини

Кражба на 40 литра ракия

На 07 октомври, около 11:30 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение от К.Й. (62 г.) за разбито избено помещение в жилищен блок по ул. „Капитан Димитър Списаревски” в гр. Добрич. По данни на потърпевшия, е извършена кражба на около 40 литра домашна ракия. На място е установено, че още три избени помещения са със счупени патрони на вратите. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 07 октомври, около 22:40 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение от М.И. (47 г.), за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген”, паркиран на неохраняем паркинг пред цех на фирма, намираща се в района на Авиограда. Установено е, че за времето от 21:30 часа до 22:40 часа на същата дата, неизвестен извършител чрез счупване на стъклото на задна лява врата е проникнал в МПС и е извършил кражба на дамската чанта на тъжителката, в която е имало лични документи, дебитна карта, сумата от 445 евро и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 07 октомври, около 16:20 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за настъпило ПТП в гр. Каварна, на кръстовището на ул. „Добруджанка” и ул. „Строител”. Установено е, че лек автомобил „Oпел Астра” с варненска регистрация, управляван от Т.Т (38 г., от гр. Каварна), блъска приближаващия от дясната му страна и извършващ маневра завой наляво мотопед с добричка регистрация. В резултат на ПТП е пострадал водачът на мотопеда А.Ж. (56 г., от гр. Каварна), който е настанен в МБАЛ - гр. Добрич с контузна рана на главата и фрактура на лява ключица, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Каварна.

На територията на ОД МВР Добрич е регистриран 1 пожар без материални загуби.

08.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ