Dobrich News Добрич новини

Кражби и екшъни в Добрич

На 16 октомври, около 18:20 часа, в РУ Тервел е получено съобщение от В.И. (33 г.) за извършена кражба в с. Нова Камена. Установено е, че за времето от 10 октомври до 16 октомври, неизвестен извършител е разбил катинар на гараж, находящ се в частен имот и е извършил от него кражба на 25 тенекии, всяка от която е съдържала по 25 кг пчелен мед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Тервел.

На 17 октомври, около 21:00 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение от Н.Н (70 г.) за извършена кражба в с. Карапелит. Установено е, че за времето от 18:30 часа до 21:00 часа на същата дата, неизвестен извършител е проникнал в дома на тъжителката през незаключен прозорец и е извършил кражба на сумата от 1 165 лева, два апарата за измерване на кръвно налягане и на мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На 17 октомври, около 12:00 часа, в РУ Албена се тъжи Б.Х. (67 г.), за извършена кражба в с. Кранево. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 16 октомври до 10:00 часа на 17 октомври, неизвестен извършител по неустановен до момента начин е проникнал в дома на тъжителя и е извършил кражба на лични документи, 2 бр. дебитни карти и на сумата от 3 300 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Албена.
[next]
На 18 октомври, около 17:45 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение от А.С. (33 г.), за извършена кражба в с. Подслон. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 16 октомври до 17:30 часа на 18 октомври, неизвестен извършител чрез въздействие на 2 бр. ПВЦ прозорци е проникнал в дома на тъжителя и е извършил кражба на музикална уредба и микровълнова печка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На 17 октомври, около 14:45 часа, по ул. „Варненска” в гр. Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Типо” с добричка регистрация, управляван от 33-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Ю. (от с. Ляхово, обл. Добрич). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Балчик.

На 18 октомври, около 04:30 часа, по ул. „Любен Каравелов” в гр. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шевролет Калос” със софийска регистрация, управляван от 38-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,21 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Д. (от гр. София).
[next]
На 18 октомври, около 09:10 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за лек автомобил „Форд Ескорт”, управляван от неправоспособен водач и движещ се по околовръстния път на гр. Балчик. Незабавно е изпратен екип от служители, които подават звуков и светлинен сигнал на водача да спре, но същият не се подчинява и увеличава скоростта на движение на автомобила. В последствие автомобилът е настигнат и установен в края на ул. „Калиакра” в гр. Балчик, в момент, когато водачът му и неговата спътничка слизат от МПС. След извършената проверка е установено, че автомобилът е управляван от неправоспособния Р.Р. (20 г., от с.Соколово, обл. Добрич) и на МПС са поставени регистрационни табели от друго МПС. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Балчик.

На 18 октомври, около 16:49 часа, е получено съобщение от Т.Т (39 г.), за това че неизвестен извършител е отнел личния му автомобил, паркиран пред дома му в гр. Тервел. По-късно лицето намира своя автомобил в покрайнините на гр. Тервел, като до мястото го е управлявал М.А (27 г., от гр. Тервел) – негов служител, който е бил видимо пиян. След като лицето е отведено в РУ Тервел, му е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита наличието на 2,23 промила в издишания от водача въздух. След извършената справка е установено, че М.А. не притежава свидетелство за управление на МПС. По случая е образувано незабавно производство по описа на РУ Тервел, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.
[next]
На 16 октомври, около 21:50 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по пътя от гр. Добрич за с. Овчарово. Установено е, че водачът на лек автомобил „Форд Фокус” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в крайпътно дърво. В резултат на ПТП са пострадали водачът на автомобила К.Е. (38 г.) и пътниците - А.Е. (35 г.) и Е.Х. (23 г.), които са настанени за лечение в МБАЛ гр. Добрич, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На 17 октомври, около 15:30 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по пътя от гр. Силистра към гр. Добрич, на около един километър преди разклона за с. Дряновец. Установено е, че Д.Ч. (32 г., от гр. Варна), губи контрол върху управлението на товарен

автомобил „Мерцедес Спринтер” със софийска регистрация, в резултат на което МПС се преобръща в крайпътна земеделска нива. Вследствие на ПТП по автомобила са настъпили значителни материални щети. На водача е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни са регистрирани 3 пожара с материални щети.

На 18 октомври, около 08:20 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот в с. Черна. Установено е, че в къщата, чийто собственик от години живее в чужбина, живее З.Р. (64 г.) от същото село. Пожарът е възникнал в резултат на запалена самоделна печка на твърдо гориво, като са изгорели около 80 кв. метра покривна конструкция и покъщнина. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич

19.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ