Dobrich News Добрич новини

Срам и позор за ВИК Добрич

От 4 дни има теч пред дома ми. Информираме ВИК Добрич по телефона, а от там ни питат, колко вода е изтекло. Днес 4 Септември ни спряха водоподаването и съответно пристигна бригад,а която да отстрани аварията. Срамно е да ми дават акъл да изляза с кофа и да меря колко вода е изтекло на улицата пред дома ми. Също така срамно е да плащаме скъпо в Добрич водоподаването и с това да ставаме известни в България с най-скъпата вода, която е видно - НЕ консумираме, а се излива безконтролно на улицата. Позорно е да не можем да запомним името на управителя на ВИК Добрич, поради честите промени на тази позиция. Позорно е също така, че организацията на ВИК Добрич не струва/става по горе указания пример.

ВИК Добрич

Тръбите били стари, от 1951 година, по информация на работника, който беше в дупката пред нас. За 80 години груба сметка е позорно, че никой не се е сетил да смени тръбите. Оправданията, че екипът бил зает с по-голяма авария, мисля че не минават вече и по този начин да умаловажават теча пред нас. Колко според ВИК Добрич трябва да е голям течът, за да предприемат мерки за отстраняването му?! Въпросът е риторичен, понеже нямам желание да ставам специалист по вода и канал, имам си достатъчно образования и специалности, отделно и компетенции в много други сфери; и точно вода и канали не ме вълнуват. Ясно е кой назначава управителите на ВИК Добрич и от кого зависи подмяната на водоподаващата система на града.

ВИК Добрич

Добре, че навън е страшна жега и локвата се изпари във въздуха, от което следва и къде ни отиват парите. А видно е от снимката къде са работили предния път.

За мен лично проблемът е точно в управлението на ВИК Добрич, понеже работниците в дупката пред нас споделиха, че не са почивали от 7 дни. Което говори само по себеси, че не са чували за Кодекс на Труда. Има ли инспекция по Труда, която да се самосезира или да им звъня лично аз?!!! Кой е длъжен да оправя проблемите на частно Държавно дружество като ВИК Добрич. В 21 век да се оправдаваме, че нямаме организация, си е СРАМ и ПОЗОР. Орезиляването е пълно, ако неможем да направим проста сметка колко работници ни трябват и да ги вкараме в прост график. Не приемам това за оправдание.
За бай Незнам си кой, може да изглеждам на "момче", но дайте да спазим добрия тон, а?! И аз мога да ви опъна по една мазна псувня в прав текст - а, да се съдим бе. Ако преди години е имало местен обичай да се посрещат всякакъв род воиници/немски,руски,български/ или по-късно електричани и каналджии с хляб и сол, вече не се практикуват този обичай уважаеми работници на ВИК Добрич. Вие не сте ми нито Освободители, нито работите у домът ми за да изляза и да ви почерпя, и то за какво?! Че сте дошли да си свършите работата за която получавате заплати, да ниско ви било заплащането, е мен какво ме касаят вашите лични терзания, ми учете, квалифицирайте се и работете директори. Трагедията е пълна. Не сте ми интересни!
Представих се кой съм и какво правя там, недопускам сульо и пульо да ми държат тон, когато аз си върша работата.
По-предната година на метър и половина по-настрани имаше същия дефект с муфата, тогава ги хвалих по медиите си, а сега ме гонят от портата ми. Срам и Позор, както казах вече. Аз се защитих, че също работя в момента там и не им преча да си пушат цигарите - предполагам, че това им занимание е ключов елемент за оценяване на аварията. Един съвет към управляващите на ВИК Добрич: бихте могли да стимулирате работниците си като им предложите безплатни карти за тенис на корт примерно, поне е активно занимание и най-вече е на чист въздух. Банално е да им предлагате газирана вода или кисело мляко поради вреден труд, както правят други управленци. Недопустимо е да очаквате /който и да било/, че можете да ме пратите на майната ми, господа, и работници и управници. Как да стане това, ми нали въ осирам по медиите си на мига.
Поясниха ми да не се тревожа за изтеклата вода по улицата, понеже не минавала през моя водомер. Направих си труда да разясня игрите на високо ниво, че в края на годината огромният разход за подобна безотговорност, я плащам аз и всички клиенти на ВИК Добрич - чрез станалата нарицателно висока цена на водата ни.
МЕРКИ, МЕРКИ вземете, не само да се подхилкваме и плацикаме! Че оплакващите се от ВИК Добрич са много, нали няма да ме питате сега, ама колко са, и да ги изброявам поимено. "Вода гази, жаден ходи" стана наш'та работа по стара българска поговорка. Все още чакам да ми пуснат водата...
Стоян Стоянов