Dobrich News Добрич новини

Промила алкохол - Наздраве!

На 7 септември, около 13:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия” след кръстовището с ул. „Христо Ботев” в град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация блъска пресичащата бул. „Русия” пешеходка Е.П. (70 г.) от град Добрич. Вследствие на инцидента е пострадала пешеходката, която е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на лява ръка, без опасност за живота. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил констатира наличието на 1,78 промила алкохол. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Д. (33 г.) от с. Паскалево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 септември, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Генерал Тошево посока град Добрич, на около 400 метра преди разклона за с. Царевец. Установено е, че лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 46-годишната И.Д. от град Генерал Тошево поради движение с несъобразена скорост напуска пътната лента и се блъска челно в насрещно движещия се товарен автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента е пострадала водача на лек автомобил „Пежо”, която е настанена в МБАЛ Добрич със съчетана травма, без опасност за живота. Водача на товарния автомобил и возещата се на предна дясна седалка румънски граждани са прегледани и освободени за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 7 септември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път град Варна посока град Добрич, на около 500 метра след с. Стожер. Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал водача на МПС И.В. (45 г.) от град Добрич. Същия е транспортиран в МБАЛ Добрич с разкъсна рана на главата и комоцио, без опасност за живота. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 7 септември, около 11:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път I-9. Установено е, че водач на мотоциклет „Сузуки Хаябуза” с добричка регистрация при движение от град Балчик посока град Каварна се блъска в преден калник на автомобил „Тойота” със софийска регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП, водача на мотоциклета С.И. (37 г.) от град Добрич е транспортиран и настанен в реанимация при МБАЛ Добрич с множество фрактури на долни и горни крайници, без опасност за живота. Водача на лек автомобил Д.Ж. (72 г.) от град София е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. На двамата участници в ПТП са взети кръвни проби за изследване по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 5 пожара без материални щети и един пожар с нанесени материални загуби.

08.09.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ