Dobrich News Добрич новини

2,05 промила - Тошевци подобриха рекорда си по пиене и шофиране

На 26 септември, около 06:07 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение за взломена входна врата на магазин за хранителни стоки по ул. „Трапезица” в гр. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител, чрез изкъртване на входна врата, е проникнал в магазина и е извършил кражба на стелаж с билети от националната лотария на стойност 1 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 26 септември, около 07:30 часа, в РУ Генерал Тошево е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с. Красен. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец на къщата и е извършил кражба на лаптоп, собствеността на М.М (59 г.). По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Генерал Тошево.

На 27 септември, около 10:00 часа, в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от М.Р. (37 г.) за извършена кражба в с. Пчеларово. Установено е, че за времето от 07:00 часа до 08:00 часа, неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в дома на тъжителката и е извършил кражба на сумата от 260 лева и личен документ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Генерал Тошево.

На 27 септември, около 13:00 часа, в РУ Тервел е получено съобщение за извършена кражба на слънчоглед. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 26 септември до 12:30 часа на 27 септември, неизвестен извършител чрез разбиване на катинар е проникнал в склад за съхранение на земеделска продукция в с. Градница и е извършил кражба на около 5 тона слънчоглед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Тервел.

На 26 септември, около 03:15 часа, по ул. „Георги Кирков” в гр. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,05 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Д. (от с. Пчеларово, общ. Генерал Тошево). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 27 септември, около 00:44 часа, по ул. „Иван Вазов” в гр. Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Форд Ескорт” с добричка регистрация, управляван от 27-годишен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,36 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (от гр. Варна). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни са регистрирани 5 пожара без материални загуби и 1 пожар с материални щети.

28.09.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ