Dobrich News Добрич новини

1,35 промила, без да почерпи

На 12 септември, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на промишлена зона запад в град Добрич. Установено е, че за времето от 16:00 часа на 10 септември до 11:00 часа на 11 септември чрез демонтаж, неизвестен извършител е извършил кражба на 14 броя камери за видеонаблюдение от фотоволтаичен парк. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от полицейските служители са установени извършителите на деянието Р.Р. (16 г.), Г.Й. (16 г.) и Б.З. (15 г.), и тримата от град Добрич. Работата по установяването и документирането на престъпната им дейност продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 12 септември в с. Смолница, на кръстовището за с. Ловчанци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши” с добричка регистрация, управляван от И.И. (41 г.) от с. Ловчанци. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,45 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 13 септември, около 00:45 часа по ул. „Цар Калоян” в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, управляван от Г.Г. (25 г.) от град Тервел. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация констатира наличието на 1,35 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На територията на ОД МВР Добрич e регистриран 1 пожар с нанесени материални загуби.

14.09.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

На 13 септември, около 15:20 часа е получено съобщение,че в района на язовир „Плачи дол” обл. Добрич, неизвестен извършител е произвел изстрел и е умъртвил куче. Изпратените екипи на място установяват, че кучето е собственост на 39 –годишен мъж от с. Плачи дол. Същото е едногодишно с неустановена порода и документи за произход. В хода на работа е установено, че кучето е умъртвено чрез изстрел с въздушна пушка. При последвалите процесуално следствени действия е установен извършителя на деянието С.С. (28 г.) от град Добрич и е иззета пушката. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

14.09.2015 г. ОД МВР ДОБРИЧ