Dobrich News Добрич новини

Телефони измами и кражби

На 21 август, около 17:30 часа е се тъжи 77-годишна жена от с. Рогачево, обл. Добрич. По данни на тъжителката, около 13:30 часа на същата дата е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се племенник на потърпевшата. Чрез въвеждане в заблуждения, мъжът поисква сумата от 1 800 евро за освобождаване на колетна пратка. Малко по-късно жената предава сумата от 1 700 лева на непознат мъж срещу пакет облепен с тиксо пред жилището си в с. Рогачево. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 22 август, около 09:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 22:00 часа на 21 август до 09:30 часа на 22 август неизвестен извършител е извършил кражба на пет броя проводници от междустълбия с обща дължина 150 метра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 22 август, около 07:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на главен път I-9 на изхода на град Шабла посока с. Дуранкулак. На място е установено, водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над МПС, излиза от пътното платно и се преобръща в ляво по поска на движението си. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС Т.Н. (18г.) от град Добрич е неправоспособен. Същия е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза „комоцио”, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.
[next]
На 23 август, около 17:30 часа в района на паметника „Цимерман” в град Добрич, е извършена проверка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред полиетиленови топчета със суха тревна маса и два броя пликчета с бяло прахообразно вещество. При извършения полеви тест същите реагират на наркотичните вещества канабис с общо тегло 20 грама и амфетамин с тегло около 5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Н.З. (20 г.) и Й.С. (18 г.), и двамата от град Добрич. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство.

На 22 август, около 20:10 часа е получено съобщение за нарушаване на обществения ред и спокойствие на гражданите в района на ж.к. „Строител” в град Добрич. На 23 август в Първо РУ МВР Добрич е съставен акт за констатиране на дребно хулиганство на П.П. (59 г.), който в явно нетрезво състояние е извършил непристойна проява изразяваща се в многократна стрелба със законно притежаван газов пистолет. Материалите по случая са докладвани в Районен съд Добрич.

На 23 август, около 10:30 часа по ул. „Нефтеняк” в град Шабла е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от П.П. (41 г.) от град Балчик. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС е неправоспособен с отнето СУМПС по съдебен ред. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на РУ МВР Шабла.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистрирани два пожара с материални загуби.

24.08.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ