Dobrich News Добрич новини

Royal cup ‘15 тенис в Албена

Тенисисти от 8 държави ще вземат участие в първото издание на международния турнир „Royal cup ‘2015”, който е за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12-годишна възраст. Състезанието ще се проведе във ваканционно селище „Албена”, а призьорите ще бъдат зарадвани с предметни награди на стойност 10 000 лева. Всички шампиони в отделните възрастови групи ще получат смартфон Samsung Galaxy A5, а финалистите Samsung Galaxy A3. Наградите са предоставени от Виваком. Първенците и техните подгласници на второ и трето място ще завоюват и красиви купи, осигурени от община Балчик.

В „Царската купа”, която е под патронажа на Симеон Сакскобурготски и семейството му, ще се включат 74 тенисисти от България, Румъния, Украйна, Русия, САЩ, Кипър, Русия, Молдова. Страната ни ще бъде представена от състезатели от 21 клуба - Темпо Вн, Черно море Елит Вн, Албена Пд, Локо 98 Пд, Тича Вн, Диана Сф, ТК Русе, ОК Спорт Сф, Авеню Бс, 15-40 Сф, Велто Вн, Супер Спорт Вн, Изида Дч, Карлово, Казанлък, Кристи Др., Плевен 90, Добрич, Черноморец Бс, Малееви Сф, Дипломат Сф.

Срещите от турнира ще се играят от 26 до 28 юни на кортовете на „Калиопа”.

Двубоите ще се играят с топки Вabolat - green в турнирите до 9 и 10 г., и French open all court за турнирите до 11 и 12 г.

На 26 юни от 18 часа домакините ще зарадват всички участници с парти с красива торта, сокчета и най-новия сладолед на Изида – Nero. Медийни партньори са Sportal.bg и Tennis24.bg.