Dobrich News Добрич новини

Полицейски новини

На 9 май, около 02:03 часа е получено съобщение за катастрофирал автомобил по ул. „Христо Ботев” на кръстовището с ул. „Теменуга” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация се е ударил в бетонна стена на търговски обект. Около 02:07 часа в Първо РУ МВР Добрич, е получено съобщение от собственика на автомобила Т.Д. (25 г.) от град Добрич, че МПС е било ПЗО от паркинга пред жилището му. След проведени процесуално следствени действия е установено, че именно собственика е управлявал МПС. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,31 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 май, около 12:10 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на село Пор. Гешаново, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е извършил кражба на 140 броя едногодишни плодови дръвчета –праскова от овощна градина. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 10 май, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от обект находящ се по главен път I-9 в района на с. Топола, обл. Добрич. На място е установено, че неизвестен извършител чрез използване на МПС е извършил кражба на 27 броя метални квадратни профили с обща дължина 162 метра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР са регистрирани два пожара с материални загуби и два пожара без нанесени материални щети.

На 10 май, около 10:32 часа е получено съобщение за възникнало пожар в частен имот на територията на кв. „Рилци” в град Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 12:15 часа. Вследствие на инцидента са изгорели 80 броя бали фураж. Причината за възникването на инцидента е небрежност при боравене с открит огън.

11.05.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ