Dobrich News Добрич новини

В работилницата за чудеса

В работилницата за чудеса но не в Лапландия, а в България и по-точно в София попаднах съвсем случайно. И отново станах малко дете, озовало се в страната на приказките в която всички животни оживяват. Всичко започна с филма „Крадци на ядки“ една анимация с ужасно симпатични герои и една моя луда идея. Но вълшебниците от „Графикс АРТ“ я превърнаха в реалност и то за ужасно кратко време. И така Бъди и Сръдльо оживяха в прекрасни 3Д фигурки и зарадваха куп малки палавници и техните родители. И сега да ви разкажа за вълшебниците които осъществяват мечти.
Те са група дизайнери и специалисти в областта на графичния дизайн и печатните издания, но обединени от идеята и желанието да направят нещо полезно за съвременните деца. Така създадават издателството и поредицата хартиени модели за сглобяване “Хартиен свят/Paper World “. За да могат децата ни да се забавляват, но преди всичко и полезна за развитието им. Докато работят и сглобяват модела със собствените си ръце, малчуганите развиват и усъвършенствуват сръчността си, креативното мислене, умението за работа с хартия и картон и самодисциплината да следват последователността в процеса на изгражадане на модела. Тези чудесни книжки са идеални подаръци както за малки, така и за още по-големи момичета и момчета. Те предоставят една невероятна възможност за децата да създадат свои модел на любимо животно, да усъвършенстват сръчността и да обогатят познанията си за обитателите на праисторическия или съвременния свят.
Един познат и екзотичен свят, но ....от хартия!
Свят изпълнен с много забавление за цялото семейство.
Всяко издание представлява комплект, съдържащ и няколко приложения, които предоставят възможност на децата да се запознаят с основните характеристики, живота, местообитанието и навиците на различни видиве риби, птици, влечуги, бозайници, динозаври, диви животни или домашни любимци.
Приложение 1 – Модел за сглобяване
Картонен модел за сглобяване на животно, риба, птица, домашен любимец или динозавър, с форма, мащаб и цветност следващи основните му характеристики. Приложението включва всички елементи, необходими за сглобяването на модела, пълноцветни, отпечатани върху много качествен картон и подробна схема с указания за сглобяване.
След сглобяване размерите на различните модели са между 20см -52 см.
Приложение 2 – Научно- популярна информация
Образователна, подробна и богато илюстрована информация за видовете, тяхното разпространение и местообитание, характерни черти, навици, и важни моменти от живота им. Приложението съдържа и любопитни или малко известни факти за животното, както и наименованието му на латински и на още 6 (шест) от най-популярните езици - английски, немски, френски, испански, италиански и руски.
Приложение 3 - Картинка за оцветяване
Тематична, изобразяваща животното в характерните за него среда и цветове. За ориентиране при оцветяване към картинката е приложен и умален, цветен модел. Приложението е особено подходящо за най-малката възрастова група.
Приложение 4 - Кръстословица
Съставена от въпроси, основно с образователен характер, съобразени с възрастовата група на децата. Във всяка кръстословица присъстват и въпроси, свързани с българската история, география, литература или забележителни личности и събития.
Изданията са подходящи за деца на възраст над 6 години, като има и различната степен на сложност на моделите.
И в дъждовни, мрачни, студени и снежни дни имаме отново време за игри!
Станислава Пецева