Dobrich News Добрич новини

Алкохол и кражби

На 11 октомври, около 00:50 часа по околовръстен път в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,35 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан М.С. (25 г.) от град Варна. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство.
На същата дата, около 04:20 часа по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич, е спрян за проверка товарен автомобил „Форд” с английска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (40 г.) от с. Кочмар, общ. Тервел. По случая е образувано незабавно производство.
[next]
На 12 октомври, около 16:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока град Силистра, на около 2 километра преди с. Карапелит. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” със силистренска регистрация, на прав участък от пътя, губи контрол над МПС, навлиза в насрещната лента за движение и се удря с предна лява част в крайпътно дърво. Вследствие на настъпилото ПТП, на място загива 47 – годишния водач на МПС от град Силистра. Пострадали са и пътуващите в МПС 59 – годишен мъж, който е без опасност за живота, 57 – годишна жена, която е с фрактура на горен крайник, без опасност за живота, 37 – годишна жена, без опасност за живота, 7 –годишно момче, което е без опасност за живота и 3 – годишно момче, което е с травма на глава и гръдна кост, без опасност за живота. По първоначална информация, причината за възникването на ПТП е заспиване от страна на водача на МПС. Работата по случая продължава по описа на Второ РУП Добрич.

На 12 октомври са получено две съобщение за извършени кражби от МПС в района на местността „Яйлата”, общ. Каварна. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация и лек автомобил „Шевролет” с варненска регистрация. По данни на тъжителите е извършена кражба на преносим компютър, сума пари, два броя мобилни апарати и лични вещи. По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на РУП Каварна.
На 12 октомври, около 08:25 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Главанци, общ. Тервел. Установено е, че за времето от 08:00 час на 11 октомври до 07:30 часа на 12 октомври, чрез взлом на катинар, неизвестен извършител е проникнал в складови помещения, По данни на тъжителите е извършена кражба на около 4 тона слънчоглед. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Контролните органи са съставили 84 акта и 145 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 3 пожара с материални загуби и два пожара без нанесени материални щети.


13.10.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ