Dobrich News Добрич новини

Чехия спечели и второто издание на международния турнир по тенис за жени „Albena open”

Пернила Мендешова от Чехия спечели и второто издание на международния турнир по тенис за жени „Albena open” с награден фонд 10 000 долара. На финала днес тя победи своята сънародничка Каролина Стукхла с 2-0 сета, в отделните части 7-5 6-2. Пернила си тръгва от България с три поредни финала. Тя загуби срещата за титлата във Варна, но в следващите две седмици не допусна нито една загуба на турнирите на сингъл в Албена и заслужено си тръгва от курортния комплекс с общо 24 точки за световната ранглиста и с над 3000 долара от наградния фонд.

Финалистките днес бяха наградени от турнирния директор Руслан Йорданов и член на УС на БФТ, който подари на състезателките красиви букети, кристални плакети и албуми по случай 45-годишнината от основаването на курортния комплекс. При двойките шампионки са чехкините Каролина Стукхла и Ленка Кунцикова.
Турнирът, който бе от календара на ITF, премина при изключително добра организация. Участничките дадоха много висока оценка на домакините и заявиха, че с голямо желание ще се завърнат на кортовете в Албена. Супервайзор на надпреварата бе най-високопоставения български арбитър в тениса Веселина Донева, която подбра едни от водещите ни съдии да ръководят срещите в Албена. За първи път всички мачове от корт №1 през последните две седмици бяха излъчвани пряко от италианската компания Крионет по специализирайния сайт youtennis.net.