Dobrich News Добрич новини

Употреба на алкохол и кражба

На 25 септември, около 06:45 часа в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,23 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан К.С. (60 г.) от с. Врачанци, общ. Добричка.
На 26 септември, около 00:52 часа в град Добрич, е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Д.А. (27 г.) от с. Стефаново, общ. Добричка.
По двата случая са образувани бързи полицейски производства.
След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РУП Добрич е установен и задържан криминално проявения и осъждан П.Г. (36 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че мъжът е съпричастен към четири кражби извършени от частни домове за периода от 29 август до 16 август т.г. Обект на посегателствата са телевизор, три броя велосипеди и мобилен телефон. Работата по установяването и документирането на престъпната дейност на задържания продължава по описа на Първо РУП Добрич.

На 25 септември, около 14:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от обект находящ се в землището на с. Оногур, общ. Тервел. Установено е, чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в трафопост. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 60 литра трансформаторно масло. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Контролните органи са съставили 16 акта и 58 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич е регистриран 1 пожар без материални загуби.

26.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ