Dobrich News Добрич новини

Международен турнир по тенис за жени "Albena Open"

В събота започват квалификациите на второто издание на силния международен турнир по тенис за жени "Albena Open". Турнирът от календара на ITF е с награден фонд 10 000 долара и носи точки за световната ранглиста. Поставена под №1 в основната схема, чийто срещи стартират на 29-30 септември, ще бъде Пернила Мендешова от Чехия. Втора по ранкинг е националката ни Изабелла Шиникова. Поставени под №3 и 4 ще са румънките Диана Бузеан и Ралука Елена Платон. Заявка за участие в турнира са подали едни от най-добрите тенисистки на Холандия, Белгия, Украйна, Турция, Македония, Израел, Латвия, Великобритания, Чехия, България, Румъния, Молдова и Унгария. Най-интересните срещи от корт №1 на тенис център „Калиопа” ще бъдат предавани пряко по интернет от италианската компания Crionet Media. Супервайзор на турнира ще бъде най-авторитетния български съдия Веселина Донева.

Припомняме Ви, че първото издание на „Albena Open” през 2013 г. предложи множество емоции и донесе голям успех за българските тенисистки. 7 от тях играха четвъртфинал, а в срещата за титтлата 15-годишната тийнейджърка от Пазарджик Вивиан Златанова се наложи в оспорван мач с 6:3, 3:6, 7:6(5) над братовчедка си Борислава Ботушарова.
Титлата при двойките спечелиха българката Далия Зафирова и холандката Ева Вакано, които на финала надделяха над Лина Гьорческа (Македония) и Камелия-Елена Христя (Румъния) с 4:6, 6:2, 10-8.