Dobrich News Добрич новини

Световно първенство по тенис за журналисти в Албена

От 31 август до 7 септември за трети път България ще бъде домакин на световното първенство по тенис за журналисти, съобщи президентът на ТК „Журналист” Георги Дончев. 37-то издание на шампионата на планетата ще се състои в курорта “Албена”. За отличията в престижната международна проява на кортотове в известния ни курорт ще излязат колеги от 50 печатни и електронни медии. Сред тях личат имената на световни шампиони и медалисти от предишни години, както и на състезател, взел участие в последните 20 първенства.

За призовите места ще се борят и най-добрите българските журналисти тенисисти, които триумфираха в националното ни първенство през юни в София – Десислава Кулелиева, Христина Балинска, Асен Григоров, Тодор Попов, Борислав Костурков, Тихомир Тинчев и Николай Петров. Своето участие е потвърдил и Крум Савов от bTV.

В юбилейната си 45-а година курорта Албена приема за втори път световния форум. Първият бе през 2003 г и тогава оценката на международната федерация AITJ бе отлична. През 2009 г домакин на най-престижното тенис състезание за журналисти бе Варна, където националният ни отбор спечели 3 място в отборното класиране.

В игрите поединично състезателите са разделени във възрастови групи. При мъжете те са шест – до 35, 35+, 45+,55+,65+ и 75+, а при жените възрастовите групи са три.

За всички състезатели е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще им даде възможност да се запознаят с най-новите атракции в Албена, забележителностите на Варна и обновения хотел Интернационал в Златни пясъци.

Престижното състезание се организира с подкрепата на пенсионно-осигурителна компания ДСК Родина, Първа инвестиционна банка, Софарма, Ел Би Булгарикум.