Dobrich News Добрич новини

Пострадалите от наводнението учебни заведения са готови за започване на учебната година

Днес след обяд кметът Детелина Николова заедно с началника на отдел „Образование“ Нейчо Нейчев посетиха пострадалите от наводнението детски и учебни заведения. Ремонтните работи продължават активно. След огледите на място стана ясно, че Детска ясла № 6 ще отвори врати на 8.09.2014 г. с три групи с общо 60 деца. Храненето им на този етап ще се осигурява от Детска ясла № 4. ЦДГ № 23 и № 24, както и ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще отворят на 15.09.2014 г. В ЦДГ № 23 учебната година ще започнат 6 групи с общи 150 деца, а в ЦДГ № 24 – 5 групи с общо 128 деца. Фирма „Столове“ ЕООД ще приключи ремонта и обзавеждането на ученическия стол в гимназията до началото на учебната година.

Дворните пространства на детската ясла и на ЦДГ № 23 са изцяло почистени от храсти и отпадъци с помощта на ОБП „УДП“ и почистващата фирма АССА. Остава почистването на двора на ЦДГ № 24, както и довършителните работи и дообзавеждането с инвентар на детските заведения.

Кметът Детелина Николова изказва благодарност на всички служители от трите детски заведения и училището за изключителните усилия, които полагат заедно с фирмите, за да може учебният процес за учебната 2014/15 да започне нормално.