Dobrich News Добрич новини

Телефонните измами продължават

На 20 август, около 09:00 часа във Второ РУП Добрич се тъжи 81 – годишен жител на с. Росеново, общ. Добричка. По данни на тъжителя на 19 август, около 10:00 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за лекар. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия доктор заявява на възрастният мъж, че снаха му е пострадала й е със счупен таз. Същата е настанена в МБАЛ Добрич и се налага спешна операция, за която е необходима сумата от 9 000 лева. Около 16:30 часа потърпевшия предава сумата от 1 200 лева на двама непознати пред дома му. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.
На 20 август, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на местността „Ешалъка”, намираща се в землището на с. Тюленово, общ. Шабла. По данни на тъжителя за времето от 11:00 часа до 21:00 часа на 18 август, от пещера находяща се в местността неизвестен извършител е извършил кражба на лични документи, фотографско и водолазно оборудване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Шабла.
[next]
НА 20 август в РУП Албена се тъжи 38-годишен гражданин на Р. Молдова. По данни на тъжителя, на 17 август, около 09:00 часа, в района на к.к. Албена, неизвестен извършител чрез въвеждане в заблуждение е обменил чужда валута за изведени от обръщение български левове. Около 11:00 часа на 20 август при обход в района на к.к. „Албена” полицейски служители установяват и задържат мъж, който се опитва да обмени валута на чуждестранни туристи. Същият е разпознат от тъжителя. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Албена е задържан Н.К. (50 г.) от град Варна. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

На 20 август, около 13:43 часа в с. Дончево, общ. Добричка автопатрул спират за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,46 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа във Второ РУП Добрич е задържан С.К. (40 г.) от с. Дончево. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 20 август, около 19:50 часа в с. Топола, общ. Каварна автопатрул спират за проверка лек автомобил „Джип Чероки” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,16 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Р. (53 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Каварна.

Контролните органи са съставили 21 акта и 47 фиша за констатираните от тях нарушения.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани един пожар без материални загуби и един пожар с нанесени материални щети.
На 20 август, около 14:37 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Бежаново, обл. Добрич. Изпратените екипи на РСПБЗН Генерал Тошево успяват да потушат огнената стихия около 19:30 часа. Вследствие на пожара са унищожени 85 м2 покривна конструкция и 2 500 бали фураж /слама/. Работата по установяване причините довели до възникването на инцидента продължава.

21.08.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ