Dobrich News Добрич новини

“Пъстрото лице на Добруджа" – новият интегриран рекламен продукт на Община Добрич

На финална пресконференция днес бяха представени резултатите от рекламната кампания на туристическата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ с уникална природа, култура и история. Проектът се изпълнява от Община Добрич в партньорство с общините Балчик, Каварна и Добричка. Той цели популяризиране на природните, историческите и културните забележителности в общините Добрич, Балчик, Каварна и Добричка. Проектът разполага с бюджет от близо 500 000 лева по оперативната програма "Регионално развитие".
[next]
За представянето на тази туристическа дестинация е изработен пакет от маркетингово-рекламни продукти, съобщи Ивелина Василева, ръководител на проекта. Пакетът съдържа туристически алманах, рекламни сувенири, интерактивна презентация и GPS карти на региона, сайт, интернет банери в туристически сайтове, четири рекламни билборда, два рекламни винила на летище София, тридесет информационни и десет указателни табели и др., с единна концепция и дизайн. Създадена е „банка“ от мултимедийни продукти – „Медиятека“ - имиджов рекламен видео клип (удостоен с награда в категория „Природа и екотуризъм“ на Х-я Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“), пет продуктови видео филма, излъчвани по българска национална телевизия през месец март тази година. Проведена е също широка кампания за публично разпространение на рекламните и информационни материали. Особено ценни за промотирането на дестинацията са интерактивна презентация и GPS карта на региона. Картата съдържа освен GPS координати на забележителностите(в бедстващите квартали - бележка на редактора), така и снимки и текст за тях.
[next]
Разработен е и интернет сайт www.dobrudzha.com, където могат да се намери цялата информация за "Пъстрото лице на Добруджа".
[next]
Устойчивостта на проекта означава, че всички общини ще поддържат занапред активно страницата, съобщавайки за събитията от своя календар. В изследване на Европейския институт по културен туризъм са включени туроператори и туристи от цялата страна, информира Божанка Добрева, ръководила мониторинга на проекта. Изследвана е степента на запознатост на анкетираните с включените в туристическите маршрути културно-исторически обекти. Анкетирани са 51 туроператори и 185 туристи. На първо място по интерес е Архитектурен комплекс „Двореца" в Балчик и Ботаническата градина. АЕМО "Стария Добрич" се нарежда на второ място. Следват нос Калиакра, Градски Парк"Св.Георги"-Добрич и Дом паметник „Йордан Йовков". Малък ръст по разпознаваемост отбелязва Регионалния исторически музей с археологическата изложба в Добрич. Най-непознаваеми се оказват Суходолието и Каралезката чешма в село Стефан Караджа. От обобщените данни става ясно, че се отчита 26% ръст на разпознаваемост на туристическите обекти и 29% привлекателност.
[next]

Да помогнем след потопа