Dobrich News Добрич новини

Община град Добрич: Дезинфекцират се домовете, производствените сгради и дворовете

Община град Добрич уведомява гражданите и фирмите, пострадали от наводнението, че започна дезинфекция на почистените от наноси домове, производствени сгради и дворове. Обработките ще се извършват от „Дезинфекционна станция Добрич“ ЕООД. Заявки се приемат на телефони 605 226 или 0889686610. Дезинфекцията ще се извършва с биоциден препарат Санифорт. На 25 юни от 5.30 часа беше извършена дезинфекция на открити площи и пространства на територията на град Добрич както следва:
Бул. „Русия“ (от кръстовището с бул. „25-ти септември“) дясно платно, паркинг на магазин „Лидл“, автогара, паркинг на магазин „Кауфланд“, паркинг на магазин „Пени маркет“, бул. „Русия“ дясно платно, междублокови пространства на ж.к. „Югоизток“ до ЦДГ 24, градски парк – част от алеите.

Обработките се изпълняват от „Контики“ ООД с биоциден препарат Санифорт. Дезинфекцията се извършва със специализиран автомобил, снабден с моторна пръскачка.

Относно обработките срещу комари – Община град Добрич има готовност да започне веднага след стабилизиране на времето. Последействието на препаратите е за 15-17 дни, т.е. не трябва да вали за да има ефект и устойчивост на обработките.

Община град Добрич