Dobrich News Добрич новини

Бюлетин на МВР за почивните дни в хроника

На 6 октомври, около 23:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар в двора на търговски обект, находящ се по ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. Огъня е потушен от екипи на РСПБЗН Добрич. От извършения оглед е установено, че пожара е възникнал в изхвърлени кашони до един от входовете на обекта. Вследствие на огъня са унищожени 44 броя дървени палети, обгоряла е част от изолацията на обекта и е унищожено ел. табло. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 6 октомври, около 11:15 часа е извършена проверка на частен имот, находящ се по ул. „Купен” в град Добрич, обитаван от Н.И. (52 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 октомври, около 22:15 часа в с. Спасово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,89 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Н. (54 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 октомври, около 16:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.П. (38 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 октомври, около 16:30 часа е извършена проверка на Т.Г. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени 12 броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса. При извършения полеви тест, суха тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис с тегло 3,1 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 02:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. В хода на проверката са установени два броя таблетки, реагиращи на полевия

тест на наркотичното вещество амфетамин, с тегло 0,6 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (20 г.) от град Добрич. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 6 октомври, около 23:05 часа в с. Дуранкулак, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния К.Д. (27 г.) от с. Ваклино, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1.68 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 12:25 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран по бул. „Русия” в град Добрич. Пожара е потушен от екипи на РС ПБЗН Добрич. Установено е, че пожара е възникнал в купето на автомобила, като същия не е в движение от две години. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 октомври, около 21:30 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,34 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.И. (50 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 10:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Р. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 12:05 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Форд” с добричка регистрация в района на с. Паскалево, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила Я.Й. (53 г.) от с. Царевец, обл. Добрич цифровата индикация отчита наличието на 2.92 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 20:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.В. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 октомври, около 04:50 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация, паркиран в град Тервел. От извършения оглед е установено, че неизвестен извършител е увредил два броя огледала за задно виждане, два броя чистачки, декоративна маска и преден калник на МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 8 октомври, около 23:40 часа в град Добрич е извършена проверка на Я.И. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,8 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 октомври, около 20:30 часа е получено съобщение за извършен побой в частен имот на територията на с. Черна, обл. Добрич. Установено е, че неизвестни извършители са проникнало в къща на територията на с. Черна и са нанесли побой над 21-годишен мъж и сестра му на 29 г.. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените М.М. (27 г.) и Н.М. (25 г.), и двамата от с. Пчеларово, обл. Добрич. Материалите по

случая са докладвани на РП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.


09.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ