Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 2 октомври, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Сноп, обл. Добрич. Установено е, че около 11:00 часа на 29 септември, неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 550 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 2 октомври, около 08:00 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на с. Сенокос, обл. Добрич. Огъня е потушен от екипи на РСПБЗН. Вследствие на пожара са унищожени 942 броя бали слама, всяка с тегло около 440 кг. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 2 октомври, около 19:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Янтра” в град Генерал Тошево. На място е установено, че водач на лек автомобил „Рено” движейки се от центъра на града посока с. Люляково на неосветен участък от пътя блъска внезапно влезлият в нейното платно велосипедист на 53-години от с. Писарево, обл. Добрич. Вследствие на ПТП е пострадал велосипедиста, който е транспортиран в МБАЛ Добрич. Малко по-късно велосипедиста изпада в клинична смърт и почива. Назначена е съдебно медицинска експертиза по случая. Взетата проба на водача на автомобила за употреба на алкохол е с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство.

На 2 октомври, около 14:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели, управляван от албанския гражданин Т.Д. (39 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 октомври, около 21:20 часа по ул. „Страцин” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.Р. (32 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 октомври, около 21:25 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения А.А. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

03.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ