Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 12 октомври, около 16:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на МПС за употреба на наркотични и упойващи вещества теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин, амфетамин и канабис. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.А. (37 г.) от град Добрич. В хода на проверката в МПС е установена тревна маса с тегло 0,3 грама реагираща на полевия тест на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан пътника в автомобила, криминално проявения С.А. (24 г.), също от град Добрич. По двата случая са образувано бързи полицейски производства.

На 12 октомври, около 22:55 часа в град Добрич е извършена проверка на Р.К. (25 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,4 грама, реагиращо на теста на амфетамин и суха тревна маса с тегло 4,2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 октомври, около 03:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Д. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 октомври, около 21:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Крапец, обл. Добрич. На място е установено, че водач на мотопед, без регистрационни табели губи контрол нас МПС и се блъска в паркиран лек автомобил. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,87 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на мотопеда Х.Ж. (39 г.) от с. Крапец е неправоспособен. Вследствие на инцидента водача е с наранявания по главата, отведен в МБАЛ Добрич за медицински преглед. По случая е образувано бързо полицейско производство.

13.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ