Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 11 октомври, около 21:07 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че през незатворен прозорец, неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на монитор, телевизор, велосипед, мобилен телефон и лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 11 октомври, около 23:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от Н.А. (31 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 октомври, около 09:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока град Варна, на около 1 км. преди с. Стожер. На място е установено, че водач на товарен автомобил „МАН” с варненска регистрация поради отклоняване на вниманието си блъска два леки автомобила, спрели поради временната организация на движението. Вследствие на ПТП е пострадала 82-годишна жена, возеща се в лек автомобил „Ситроен” с варненска регистрация. Същата е прегледана и освободена за домашно лечение с травми по тялото, без опасност за живота. На водача на товарния автомобил и съставен АУАН по ЗДвП.

На 12 октомври, около 01:30 часа в град Добрич е извършена проверка на И.К. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 октомври след проведени ОИМ и ПСД от служителите на Второ РУ МВР Добрич е задържан криминално проявения и осъждан М.Х. (37 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че мъжа е извършител на кражба на меден казан и два боря серпентини от частен имот на територията на с. Полк. Свещарово, обл. Добрич. Деянието е извършено за времето от 21:00 часа на 9 октомври до 08:30 часа на 11 октомври. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 11 октомври, около 14:05 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Г. (44 г.) от с. Кранево. По случая е образувано бързо полицейско производство.


12.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ