Dobrich News Добрич новини

Криминалните новини в хроника

На 1 септември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на акумулаторна батерия от колесен трактор, паркиран в частен имотн а територията на с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 септември, около 19:30 часа в района на ж.к. „Балик” в град Балчик е извършена проверка на криминално проявения С.Б. (19 г.) от град Балчик. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 16:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка колесен трактор, управляван от Г.И. (57 г.) от град Генерал Тошево. В хода на проверката е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказани по административен ред. Иззета е регистрационната табела на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 11:30 часа е извършена проверка на частен имот по ул. „Тринадесета” в град Каварна, обитаван от Е.Е. (65 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 септември, около 01:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по ул. „България” в град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в магазина. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 220 лева и 10 броя кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 17:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се на територията на град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 850 лева, и около 20 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 2 септември, около 05:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 04:00 часа до 05:00 часа през незаключена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя мобилни телефона и ръчен часовник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че около времето от 04:30 часа през незаключена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя мобилни телефона, сумата от 1 500 лева и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 21:20 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.С. (42 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 06:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Митсубишщи” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил, цифровата индикация отчита наличието на 2,24 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.В. (27 г.) от град Г. Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 21:00 часа в град Добрич е извършена проверка на М.Д. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,8 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 14:15 часа се тъжи 36-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, в търговски обект в град Добрич неизвестен извършител е извършил кражба на дамското й портмоне с намиращите се в него лични документи и вещи и сумата от 90 лева. От проведени незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана С.Х. (57 г.) от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 3 септември, около 12:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Бдинци, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два боря брезенти за контейнери, маса със шест броя столове и земеделски сечива. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 септември, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Оброчище, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация при маневра завой наляво не пропуска движещия се по път с предимство велосипедист К.П. (45 г.) от град Варна. Вследствие на инцидента е пострадал велосипедиста, който след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с охлузна рана на главата и навяхване на раменна кост, без опасност за живота. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на двамата участници в ПТП е с отрицателен резултат. ПТП е обслужено по административен ред.

На 4 септември, около 07:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от индустриалната зона на град Добрич. Установено е, че през незаключен портал, неизвестен извършител е проникнал в селскостопанска постройка. По данни на тъжителя е извършена кражба на десет броя овце. По случая е образувано досъдебно производство.


На 4 септември, около 18:45 часа се тъжи 76-годишна жена от с. Бранище, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 13:10 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай съобщава на жената, че е нужно съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно жената оставя плик със сумата от 6 950 лева на пейка в с. Бранище. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 септември, около 11:50 часа е извършена проверка на частен имот в с. Орляк, обл. Добрич, обитаван от Р.А. (55 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 септември, около 22:15 часа в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла е извършена проверка на лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,2 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Т.Н. (20 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 14:25 часа в с. Коларци, обл. Добрич спряно за проверка АТВ, без регистрационни табели, управлявано от неправоспособния С.С. (24 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 01:40 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС управляван срок на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява МПС”. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Р. (38 г.) от с. Победа, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

05.09.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ