Криминалните новини в хроника

На 1 септември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на акумулаторна батерия от колесен трактор, паркиран в частен имотн а територията на с. Българево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 септември, около 19:30 часа в района на ж.к. „Балик” в град Балчик е извършена проверка на криминално проявения С.Б. (19 г.) от град Балчик. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 16:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка колесен трактор, управляван от Г.И. (57 г.) от град Генерал Тошево. В хода на проверката е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказани по административен ред. Иззета е регистрационната табела на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 11:30 часа е извършена проверка на частен имот по ул. „Тринадесета” в град Каварна, обитаван от Е.Е. (65 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 септември, около 01:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по ул. „България” в град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в магазина. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 220 лева и 10 броя кутии цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 17:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се на територията на град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 850 лева, и около 20 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 2 септември, около 05:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 04:00 часа до 05:00 часа през незаключена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя мобилни телефона и ръчен часовник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че около времето от 04:30 часа през незаключена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя мобилни телефона, сумата от 1 500 лева и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 септември, около 21:20 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.С. (42 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 06:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Митсубишщи” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил, цифровата индикация отчита наличието на 2,24 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.В. (27 г.) от град Г. Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 21:00 часа в град Добрич е извършена проверка на М.Д. (29 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,8 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 септември, около 14:15 часа се тъжи 36-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, в търговски обект в град Добрич неизвестен извършител е извършил кражба на дамското й портмоне с намиращите се в него лични документи и вещи и сумата от 90 лева. От проведени незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана С.Х. (57 г.) от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 3 септември, около 12:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Бдинци, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два боря брезенти за контейнери, маса със шест броя столове и земеделски сечива. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 септември, около 13:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Оброчище, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Хонда” с добричка регистрация при маневра завой наляво не пропуска движещия се по път с предимство велосипедист К.П. (45 г.) от град Варна. Вследствие на инцидента е пострадал велосипедиста, който след обстоен преглед е освободен за домашно лечение с охлузна рана на главата и навяхване на раменна кост, без опасност за живота. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на двамата участници в ПТП е с отрицателен резултат. ПТП е обслужено по административен ред.

На 4 септември, около 07:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от индустриалната зона на град Добрич. Установено е, че през незаключен портал, неизвестен извършител е проникнал в селскостопанска постройка. По данни на тъжителя е извършена кражба на десет броя овце. По случая е образувано досъдебно производство.


На 4 септември, около 18:45 часа се тъжи 76-годишна жена от с. Бранище, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 13:10 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай съобщава на жената, че е нужно съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно жената оставя плик със сумата от 6 950 лева на пейка в с. Бранище. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 септември, около 11:50 часа е извършена проверка на частен имот в с. Орляк, обл. Добрич, обитаван от Р.А. (55 г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 септември, около 22:15 часа в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла е извършена проверка на лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,2 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Т.Н. (20 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 14:25 часа в с. Коларци, обл. Добрич спряно за проверка АТВ, без регистрационни табели, управлявано от неправоспособния С.С. (24 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 01:40 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ВАЗ” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС управляван срок на изтърпяване на наказание „лишаване от право да управлява МПС”. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Р. (38 г.) от с. Победа, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

05.09.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД