Dobrich News Добрич новини

Престъпленията през почивните дни в хроника

На 11 август, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на медни елементи от частен имот на територията на с. Владимирово, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 август, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Захари Стояново, обл. Добрич. Установено е, че за времето от месец август 2015 г. до 11 август т.г., през срутила се стена, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на пералня машина, хладилник, бойлер, газова бутилка и газов котлон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 11 август, около 20:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на околовръстен път на град Добрич в района на кръговото кръстовище за град Генерал Тошево. На място е установено, че водач на лек автомобил „Волво” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила напуска пътното платно, преобръща се по таван и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал водача на МПС В.С. (42 г.) от град Добрич, който е настанен в МБАЛ Добрич с комоцио и охлузни рани, без опасност за живота. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 12 август, около 00:35 часа е получено съобщение за физическа саморазправа в ЦСМП град Добрич. На място е установено, че Ф.Ф. (24 г.) о О.М. (40 г.) от с. Стожер, обл. Добрич са предизвикали скандал в сградата на ЦСМП. След като са помолени от дежурния лекар да спазват тишината и спокойствието в сградата Ф.Ф. нанася удар в областта на гърдите на доктора. Двамата мъже от с. Стожер са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 август, около 12:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал пешеходец. Установено е, че около 11:00 часа по ул. „Родопи” в град Добрич, водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация при движение на заден ход удря намирщата се зад автомобила 81-годишна жена. Вследствие на инцидента жената е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на тазобедрена става, без опасност за живота. Водача е с отрицателна проба за употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 август, около 05:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети на изхода на град Шабла. На място е установено, че лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,17 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.М. (34 г.) от град Шабла. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 август, около 17:10 часа в град Добрич е извършена проверка на Т.Б. (39 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2,5 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 август, около 22:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено ,е че чрез отваряне на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в апартамент по ул. „Независимост”. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 1 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 август, около 22:15 часа е получено съобщение за пожар в магазин за хранителни стоки в с. Дъбрава, обл. Добрич. Огънят е потушен от собственика на магазина. Вследствие на пожара е обгоряла рамка на прозорец и част от носеща греда. По първоначална информация се касае за палеж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 август, около 07:15 часа е получено съобщение за извършена кражба лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, паркиран в района на ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на твърд предмет неизвестен извършител е пробол ч броя автомобилни гуми на МПС и е извършил кражба на два броя странични огледала и 3 броя чистачки. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 август, около 10:30 часа е получено съобщение за нанесен побой над 35-годишен мъж от с. Професор Златарски. Установено е, че около 02:00 часа в град Тервел, неизвестни извършители са нападнали мъжа. Вследствие на побоя, същия е настанен в МБАЛ Добрич с наранявани и отоци по лицето. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени и задържани Д.П. (15 г.) и Я.П. (17 г.), и двамата от с. Безмер, обл. Добрич. По случая се извършва проверка.

На 13 август в с. Победа, обл. Добрич е извършена проверка на криминално проявения Б.А. (23 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,4 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа Б.А. е задържан във Второ РУ МВР Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 август, около 15:00 часа в района на с. Богдан е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин, мафетамин и канабис. В хода на проверката е установена и суха тревна маса с тегло 0,4 грама , реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 2 часа е задържан О.М. (37 г.) от град Добрич. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 13 август, около 18:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,73 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Д. (43 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 12 август е получено съобщение за пострадал 79-годишен мъж от с. Росица, обл. Добрич. Установено е, че около 02:30 часа, неизвестен извършител е влязъл в къщата на пострадалия и му е нанесъл побой с юмруци и използване на дървена сопа по тялото и главата. Пострадали е намерен окървавен в безпомощно състояние в жилището си. Незабавно е транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич с диагноза счупена скула, счупени 4 броя ребра, наранявания в тилната област на главата, без опасност за живота. Под ръководството на ГДНП незабавно са сформирани екипи от служители на ОД МВР Добрич и РУ МВР Генерал Тошево. От проведените ОИМ и ПСД е установен и задържан извършителя на деянието криминално проявения и осъждан С.С. (18 г.) от с. Росица, обл. Добрич. При продължилите ПСД с извършителя на деянието е установено, че е влязъл в жилището на пострадали с цел да отнеме цигари и сума пари, като за целта е употребил сила и е причинил средна телесна повреда. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. С постановление на Окръжна прокуратура Добрич, на извършителя е взета мярка за задържане за срок от 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 199, ал. 1, т.3 от НК.

14.08.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ