Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 10 август, около 08:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на микровълново печка, аудио система, котлон, газова бутилка, и печка на твърдо гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 август, около 02:30 часа в с. Спасово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния В.А. (33 г.) от с. Рогозина, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,31 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 август, около 23:17 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Карапелит, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена скорост блъска внезапно излязлата на пътното платно каруца. Вследствие на инцидента водача на каруцата Д.Д. на 55 г. от с. Карапелит е настанен за наблюдение в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 10 август, около 19:00 часа се тъжи 82-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, в района на центъра на град Добрич, е заговорена от мъж представящ се за служител на НОИ. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия държавен служител обещава увеличени на пенсията на жената, като за целта, първо трябва да предостави сумата от 400 лева. Жената и мнимия служител на НОИ се отправят към жилището на потърпевшата, където доброволно е предадена сумата от 432 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.


11.08.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ