Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 22 юни, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с. Орляк, обл. Добрич. Установено е, че за времето от месец май до 22 юни, чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на хладилник с фризер, микровълнова печка, готварска печка и два броя алуминиеви врати. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 22 юни, около 07:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелски комплекс на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 01:30 часа до 07:00 часа през отворена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в стаята. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 650 лева и 900 евро, два броя флаш памет, три броя мобилни телефони и позлатени златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 23 юни, около 02:00 часа са получени две съобщения за извършени кражби от хотелски комплекс на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 08:00 часа на 22 юни до 23:00 часа на 22 юни, чрез отключване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в хотелска стая. По данни на тъжителите е извършена кражба на личен паспорт, лаптоп, два броя таблети и тонколона. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 22 юни, около 23:30 часа в град Каварна е извършена проверка на криминално проявения С.Х. (19 г.) от град Каварна. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2,07 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.Х. е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 юни, около 11:40 часа по околовръстен път на град Добрич в района на кв. „Балик” е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. С полицейска мярка за срок от 2 часа е задържан криминално проявения С.Е. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

23.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ