Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 6 май, около 03:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по ул. „Независимост” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на дамска чанта с намиращите се в нея лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 5 май, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се по ул. „Панайот Хитов” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена краба на сумата от 100 лева, мъжки ръчен часовник и три броя якета. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 май, около 16:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от с. Ведрина посока с. Одринци, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Субару” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно и се преобръща. Вследствие на инцидента почива возещия се на предна седалка 52-годишен мъж от град Добрич. Водача на автомобила С.С. (53 г.) е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 6 май, около 00:20 часа в град Г. Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Ситроeн” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителна проба за употреба на амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Я.Д. (32 г.) от град Г. Тошево. По случая е образувано бързо производство.

На 5 май, около 17:30 часа по ул. „Трапезица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителна проба за употреба на амфетамин. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения С.Е. (22 г.) от град Добрич.

На 6 май, около 23:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,89 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (68 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 май, около 08:02 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Установено е, че за времето от 19:50 часа на 5 май до 08:00 часа на 6 май чрез демонтаж, неизвестен извършител е извършил кражба на 4 броя гуми ведно с джанти от МПС. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (25 г.) от с. Одринци, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май, около 07:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект находящ се по ул. „Добротица” в град Каварна. Установено е, че за времето от 08:30 часа на 6 май, до 07:30 часа на 7 май, чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя моторни триона марка „Щил”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Люляково, обл. Добрич. Установено е, че през незатворен прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на ЛСД телевизор, моторен трион и лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май, около 20:00 часа е получено съобщение за умишлено увреждане на вещи в хотелски комплекс, находящ се по ул. „Простор” в град Каварна. Установено е, че за времето от 08:30 часа на 7 май до 19:30 часа на 7 май, неизвестен извършител противозаконно е увредил 10 броя телевизори и входните врати на 15 броя помещения в комплекса. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май, около 14:00 часа по ул. „Черно море” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с чужди регистрационни табели. При извършената проверка на водача на автомобила, същия представя неистински документ за управление на МПС. С полицейска мярка за сок от 24 часа е задържан криминално проявения А.Д. (38 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 май, около 09:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в района на „Ловчанско ханче”, обл. Добрич. При извършена проверка за употреба на алкохол на водача на единия от автомобилите, цифровата индикация отчита наличието на 2,37 промила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ю.А. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 май, около 21:20 часа в град Тервел е спрян за проверка мотопед, с чужиди регистрационни номера. В хода на проверката е установено, че МПС е без надлежни документи и водача на притежава СУМПС. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо, цифровата индикация отчита наличието на 1,57 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Е. (55 г.) от с. Каблешково, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 май, около 16:30 часа по ул. „Теменуга” в град Добрич е извършена проверка автомобил „Форд” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на кокаин с тегло 0,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.М. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 май, около 23:30 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 2,6 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин, общо 8 пакетчета с наркотични вещества. С полицейска мярка за срок от 24 чaса е задържан А.С. (18 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 май, около 14:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон от частен имот на територията на с. Соколово, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Ч. (51 г.) от с. Соколово. Вещта обект на посегателството е установена и върната на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 май, около 09:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Плачи дол, обл. Добрич. Установено е, че в нощта на 5 срещу 6 май, неизвестни извършители са извършили кражба на три броя камери за видеонаблюдениe, собственост на община Добричка. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените А.И. (24 г.) и К.К. (22 г.), и двамата от с. Плачи дол. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 8 май, около 23:00 часа е получено съобщение за извършен грабеж над 36-годишен мъж в района на ул. „Христо Ботев” на кръстовището с ул. „Самарско знаме” в град Добрич. По данни на тъжителя, същия е бил нападнат от неизвестени извършители, които след като му нанасят побой, отнемат от владението му мобилен телефон „Самсунг” на стойност 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от помещение, находящо се в района на ж.к. „Изгрев” в град Тервел. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на 50 метра алуминиев и 50 метра меден проводник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 май, около 17:05 часа е получено съобщение за умилено увреждане на лек автомобил „Тойота” със софийска регистрация, паркиран в района на местността „Дълбока” в с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 14:30 часа до 16:30 часа неизвестен извършител е увредил ключалка на предна врата и ключалка и капак на багажно отделение. По случая е образувано досъдебно производство по описан а РУ МВР Каварна.

На 8 май, около 21:50 часа в района на „Дамбата” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.Д. (38 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 май, около 18:15 часа в с. Изворово, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения З.С. (29 г.) от с. Изворово. По случая е образувано бързо полицейско производство.

09.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ