Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 7 април, около 21:00 часа в град Тервел е спрян за проверка товарен автомобил „Форд”, управляван от С.М. (21 г.) от град Тервел. В хода на проверката е установено, че водача не притежава СУМПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 април, около 00:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества на водача на МПС, теста отчита положителен резултат за употреба на амфетамин и метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Д. (27 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 април на територията на град Добрич се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. В хода на операция в момент на разпространение на наркотични вещества е установен С.А. (30 г.) от град Добрич. Мъжа, оказва яростна съпротива и прави опит да избяга, но е задържан по служители на сектор ПКП при ОД МВР Добрич. При последвалите процесуално следствени действия в жилището на задържания в специално изграден тайник са установени бяло прахообразно вещество с тегло 30 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин и суха тревна маса с тегло 20 грама, реагираща на наркотичното вещество марихуана. На С.А. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” от ДОС. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаният продължава.

На 9 април, около 00:30 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения С.Ш. (33 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,4 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.Ш. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 април, около 10:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния Н.Н. (45 г.) от град Г. Тошево. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,93 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа Н.Н. е задържан в РУ МВР Г.Тошево. По случая се работи в в условията на досъдебно производство.

На 9 април, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена домова кражба в град Г. Тошево. Установено е, че за времето от 08:45 час до 17:00 часа, неизвестен извършител е проникнал в жилището и е извършил кражба на сумата от 50 лева . По случая е образувано досъдебно производство.


10.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ