Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 6 април, около 14:10 часа в района на ж.к. „Строител” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от С.И (36 г.). В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, с тегло 3,4 грама реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.И. (36 г.), криминално проявен от град Добрич. При извършената проверка на пътника в автомобила И.М. (31 г.) от град Добрич е установена суха тревна маса с тегло 1,7 грама ,реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.М. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 6 април, около 23:30 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 3 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.И. (21 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 април е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Карапелит, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 23 март до 5 април, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 3 000 лева. От незабавно проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения К.С. (33 г.) от с. Радан Войвода, общ. Вълчи дол. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителя продължава.


Полицията издирва!

По молба на близките ОД МВР Добрич издирва Станка Маркова Атанасова на 48 години, от град Добрич.

По данни на близките, Станка е напуснала дома си около 11:00 часа на 22 март 2017 г. и от тогава е в неизвестност.
Станка е висока около 165 см, нормално телосложение, късо подстригана червеникава коса.
Жената води скитнически начин на живот.
ОД на МВР Добрич умолява всички, които имат информация къде може да бъде открита, да сигнализират на телефон 112 или в най – близкото полицейско управление.


07.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ