Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 31 март, около 07:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот, находящ се по ул. „Хан Омуртаг” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър и дамски ръчен часовник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31 март, около 15:50 часа е получено съобщение за извършена кражба в град Добрич от незаключен товарен автомобил „Ивеко” с търговищка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на черна чанта със сумата от около 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 31 март, около 09:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от два броя МПС, марка „Пежо”, паркирани в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е ,че чрез демонтаж, неизвестен извършител е извършил кражба на двата катализатора на автомобилите. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 31 март, около 12:20 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Алфа” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества метаамфетамин и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.Н. (31 г.) от град Балчик. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 31 март, около 22:20 часа в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.О. (28 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 април, около 19:30 часа се тъжи 77-годишна жена от град Добрич. По данни на жената, около 16:45 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представя се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници, като за целта е необходимо да предаде наличната сума пари. Малко по-късно, през терасата на жилището си, жената изхвърля найлонов плик със сумата от 2 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 април, около 22:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.А. (37 г.) от с. Лясково, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 април, около 22:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.Й. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 2 април, около 01:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Г.Н. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 1 април, около 18:40 часа е получено съобщение за извършен грабеж в магазин за хранителни стоки, находящ се в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич. Задържан е извършителя на деянието 20 – годишната Т.Т. от град Добрич. В хода на работа е установено, че Т.Т., чрез използване на електро-шоков фенер върху служителката на магазина е успяла да отнеме портфейл със сумата от 215 лева. В хода на работа, полицейските служители установяват и изземват от Т.Т. бяло прахообразно вещество с тегло 2,3 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 април, около 18:10 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в град Добрич. Установени е, че на домашния телефон на 81-годишна жена от град Добрич се е обадил мним служител на МВР, който чрез въвеждане в заблуждение, успява да убеди жената да изхвърли през терасата на жилището си сумата от 650 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 април, около 11:00 часа е извършена проверка на криминално проявения Ф.Ф. (40 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени три полиетиленови топчета с кафяво вещество, реагиращо на полевия тест на хероин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 април, около 13:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Дачия” с добричка регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила С.В. (42 г.) от град Добрич е установена ръчно свита цигара, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. При извършената проверка на водача на автомобила М.Д. (36 г.) от град Добрич, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа двамата са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 2 април, около 16:50 часа, по бул. „25-ти Септември”, в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2,8 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан К.Р. ( 23 г.) от с. Белгун, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 април, около 20:30 часа в град Добрич е извършена проверка на Д.Д. (24 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено полиетиленово топче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 април, около 17:25 часа в с. Изворово, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед, управляван от неправоспособния З.С. (29 г.) от същото село. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,8 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

03.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ