Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 19 април след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР гр. Добрич е задържан Р. М. на 43 г. от гр. Добрич. Срещу задържаният има издадена заповед за арест с цел предаване на Чешка република, във връзка с престъпление свързано с наркотични вещества. С постановление на Окръжна прокуратура гр. Добрич срока за задържането му е удължен на 72 часа.

На 19 април, около 22,00 ч. по ул. „Отец Паисий” в гр. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка са установени четири броя топчета, с бяло вещество, с тегло 3,2 грама. От последвалият полеви тест веществото реагира на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 ч. е задържан Д. Г., на 18 г. от гр. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР гр. Добрич.

На 19 април след проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от полицейските служители е установен извършителя на умишлено увреждане, извършено на 19 април в търговски обект по бул. „Русия” в гр. Добрич. Установено е, че за времето от 12,30-12,40 ч. на 19 април Н. А. на 17 г. е увредил почистваща техника, в обект „Автомивка”. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР гр. Добрич.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР Добрич е възникнал 1 пожар без материални загуби.


20.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ