Dobrich News Добрич новини

Тенисисти от ТОП 20 на Германия тренират в Албена

Трима състезатели по тенис от ТОП 20 на Германия тренират на кортовете във ваканционен комплекс „Албена“, съобщи техният треньор Йоахим Якстат. Той доведе в страната ни на подготвителен лагер момичета и момчета на 12-13-годишна възраст. В групата му е Георг Израелан - №4 при момчетата от набор 2005 в Германия. Марие Вайсхайм е №13 при набор 2004, а Тесса Брокман заема 20-а позиция при набор 2005. В екипа са още състезатели от ТОП 80.

Част от децата са придружени от своите родители. Тенисистите тренират за предстоящия турнир от календара на Тенис Европа в Добрич. Домакините от Албена ще осигурят на гостите си спаринг мачове с деца от Добрич и Варна - два съседни центъра, които разполагат с добри тенисисти.
„За първи път съм в Албена и много се радвам, че моят добър приятел и професионалист Петър Рангелов ми препоръча това място докато бяхме в Испания. Аз и моите възпитаници сме доволни от прекрасните условия за настаняване и изхранване. Имате всички условия, за да може тук да идват повече групи от Европа. С нетърпение очаквам да видя новия тенис център, който Албена прави“, заяви Йоахим Якстат. Той счита, че повече групи от Германия ще има през април, ако има самолетни полети на добри цени до Варна.