.

НАП Варна проверява търговците в Добрич

Варненските данъчни засилиха дистанционното наблюдение на фискалните устройства на територията на цяла Североизточна България. При наблюдението се установява, че търговски обекти в централната градска част на Добрич отчитат нереално ниски обороти. На място в Добрич са изпратени варненски екипи от „Оперативни проверки“, които извършват наблюдение и контролни покупки в 10 заведения и магазини в центъра на града. В четири от проверените обекта варненските данъчни установяват, че за извършените продажби не се издават касови бележки и търговците укриват оборот.

На 2 обекта за бърза закуска, един магазин за продажба на мобилни телефони и оптика са съставени актове за административно нарушение и предстои обектите да бъдат запечатани за срок до 30 дни. По време на проверките в баничарница и магазин за дрехи в центъра на града е установена разлика в касовата наличност и отразените покупки на касовите апарати. На тези търговци също са съставени актове.
От НАП Варна напомнят на търговците, че лице, което не издаде фискална касова бележка (фискален бон), се наказва с имуществена санкция – за юридически лица и еднолични търговци, в размер от 500 до 2 000 лв. При повторно нарушение размерът на санкцията е от 1000 до 4 000 лв. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова бележка, но не издало и е приело плащането, глобата е от 100 до 500 лева. Освен наложените санкции, търговците рискуват обектите им да бъдат запечатани за срок до 30 дни. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции. Премахването на стикерите на НАП не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.
Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща infocenter@nra.bg
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

НАП 7154461197553752530

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item