Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хроника

На 17 февруари, около 17:30 часа в района на младежки дом „Захари Стоянов” в град Добриче извършена проверка на криминално проявените П.Д. (36 г.), И.И. (35 г.) и А.Т. (37 г.), и тримата от град Добрич. В хода на проверката е открито полиетиленово пликче със суха тревна маса, с тегло около 2 грама. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа тримата са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 февруари, около 15:05 часа е получено съобщение за пострадал мъж на строителен обект в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че пострадалия 46-годишен мъж от град Кубрат е паднал от височина около 8 метра. Пострадалия е транспортиран в МБАЛ „Св. Марина” в град Варна със съмнения за фрактура на таз. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 17 февруари, около 18:25 часа е получено съобщение за пожар в частен имот по ул. „Струма” в град Балчик. Изпратените екипи на място успяват да потушат огъня. Вследствие на инцидента на място загива 66-годишен мъж. По първоначални данни пожара е възникнал вследствие на печка на твърдо гориво, която се е намира в близост до леглото на загиналия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 17 февруари, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Каварна. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над автомобила и се удря в контейнер за смет и ограда. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,40 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Й.Д. (48 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 февруари, около 01:00 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с варненска регистрация. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса, с тегло 1,2 грама реагиращо на наркотичното вещество канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,7 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.С. (19 г.) от град Провадия. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 17 февруари, около 20:55 часа по ул. „Д. Благоев” в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения И.И. (24 г.) от с. Ловчанци, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че водача не притежава СУМПС и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 февруари, около 23:00 часа по ул. „Бойчо Огнянов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация. При извършената проверка на водача за употреба на наркотични вещества с техническо средство, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.Ц. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 февруари, около 12:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Балчик посока град Добрич в района на разклона за с. Дъбрава. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил „Форд” с румънска регистрация. Вследствие на ПТП са пострадали двамата водачи на МПС и пътника в лек автомобил „Фолксваген” Водача на лек автомобил „Фолксваген” е с фрактура на бедрена кост, пътника 27-годишната З.С. е с фрактура на лумбални прешлени. Водача на румънския автомобил С.С. (51 г.) от град Констанца, Р. Румъния, отказва преглед. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 февруари, около 23:40 часа в град Тервел е спрян за проверка автомобил „Хюндай” с турска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,80 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.О. (65 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.
[next]
На 18 февруари, около 23:30 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача, теста отчита положителен резултат за употреба на наркотичните вещества канабис и амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан О.Д. (27 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 февруари, около 20:50 часа е получено съобщение за самокатастрофирал автомобил „Мазда” с варненска регистрация по ул. „Варда” в град Добрич. На място е установен водача на МПС криминално проявения и неправоспособен Ф.В. (28 г.) от с. Черна, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 14:00 часа в град Каварна е извършена проверка на Д.Я. (20 г.) от град София. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,6 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 февруари, около 13:00 часа по главен път I-9 е спрян за проверка колесен трактор, без регистрационни табели. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан водача на трактора Г.С. (37 г.) от с. Оброчище, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Албена.

На 19 февруари, около 17:30 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е възникнало ПТП със самокатастрофирал автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,62 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.М. (34 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар със загинал и с материални щети и четири пожара без материални загуби.

20.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ