Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 14 февруари, около 23:55 часа е получено съобщение за пожар в лек автомобил в района на ул. „Простор” в град Добрич. На място е установено, че МПС е лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. Вследствие на пожара автомобила е напълно изгорял. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 февруари, около 11:00 часа в землището на с. Селце, обл. Добрич е извършена проверка на ППС каруца, управлявана криминално проявения от Б.Р. (37 г.) от град Каварна. В хода на проверката са установени 0,3 м3 дърва за огрев без превозен билет и немаркирани с контролна горска марка от вида ясен, дъб и круша. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 13 февруари след проведени ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ МВР Добрич е задържан криминално проявения и осъждан Г.Т. (38 г.) от град Варна. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на мобилен телефон „Самсунг”. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. На 14 февруари му е наложена мярка за задържане за 72 часа.

На 14 февруари, около 21:30 часа по ул. „Дунав” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача, същия представя СУМПС издадено от Р. Полша. След извършена експертна справка се установи, че документа е неистински. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.Г. (35 г.) от град Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални загуби и един пожар без материални щети.

15.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ