.

Телефонна измама

На 12 януари, около 15:15 часа се тъжи 81-годишен мъж от с. Победа, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 14:00 часа е получил обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждения, мнимия полицай, заявява на потърпевшия, че тече акция за залавяне на телефонни измамници и за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно възрастния мъж получава телефонно обаждане от жена, която уточнява мястото на предаване на парите. Пострадалия оставя сумата от 3 500 лева в найлонов плик пред църквата на с. Победа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 януари в ОД МВР Добрич е получен сигнал от граждани за проявена жестокост към гръбначно животно, като снимковия материал и видеоклипа от агресията са публикувани в интернет. От незабавно предприетите процесуално следствени действия и оперативно издирвателни мероприятия от служителите на Второ РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Р.З. (34 г.) от с. Стефаново, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че видеоклипа е направен през месец август 2016 г., в землището на с. Драганово, обл. Добрич а животното, към което е проявена особена жестокост е язовец. Събраните материали по случая от полицейските служители са докладвани в Прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

13.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Полиция 6050237382536095471

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item