Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 5 декември, около 15:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „В. Левски” в град Добрич между лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация и мотоциклет „Пиаджио” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента е острадал водача на двуколесното МПС И.Г. (24 г.), който е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на лява предмишница и лицево контузна рана, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 декември, около 11:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на с. Нова Камена, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в жилището. По данни на тъжителя е извършена кражба на рамка от велосипед, въдица за риболов, авто СД плеър, ръчни и електрически инструменти. От проведените оперативно издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието Д.Г. (15 г.), П.М. (18 г.), Ж.Ж. (16 г.), К.К. (18 г.), Л.Г. (14 г.) всички от с. Нова Камена. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Тервел е установен извършителя на кражба на портфейл с намиращите се в него сума от 410 лева и дебитна карта, извършена на 8 септември т.г. В хода на работа е установено, че криминално проявения Г.К. (44 г.) от град Игнатиево е изтеглил и намиращата се сума пари в дебитната карта. На извършителя е повдигнато обвинение, уведомена е РП Тервел.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с нанесени материални щети и 3 пожара без материални загуби.

На 5 декември, около 17:00 часа е получено съобщение за пожар в частен имот на територията на с. Полк. Дяково, обл. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 19:40 часа. Вследствие на пожара са унищожение 60 м2 покривна конструкция и 70 броя бали фураж. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

06.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ