Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 2 декември, около 16:20 часа се тъжи 78-годишен мъж от с. Василево, обл. Добрич. По данни на жителя, около 13:00 часа е получил обаждане от мъж представящ се за негов роднина. Чрез въвеждане в заблуждение, същия заявява на потърпевшия, че е необходима сумата от 3 000 лева за закупуване на маслени радиатори. Малко по-късно възрастния мъж предава сумата от 2 750 лева на непознат мъж пред жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 декември, около 15:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Каварна. Установено е, че при маневра на заден ход водач на лек автомобил „Фолксваген” блъска пресичащата пешеходна пътека жена на 60 г.. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация е с отрицателен резултат. Вследствие на инцидента е пострадала жената, която е с фрактура на дясна ръка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 3 декември, около 00:25 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 1,5 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.З. (60 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 декември, около 15:00 часа е извършена проверка на частен имот на територията на град Генерал Тошево, обитаван от А.А. (58 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електро преносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 декември, около 19:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на КПП Варна на разклона за околовръстен път на град Добрич. Установено е, ч товарен автомобил „Волво” с добричка регистрация при маневра ляв завой отнема предимството на автобус „Рено” с варненска регистрация. Вследствие на удара , автобуса се завърта и се обръща на лявата си страна. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. От инцидента са пострадали водача на автомобила и трима от пътниците, който са настанени в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио и травми. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 4 декември, около 23:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Безмер, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 2 декември до 23:30 часа на 4 декември неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор и газов пистолет. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 4 декември, около 22:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от магазин за хранителни стоки на територията на град Генерал Тошево. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на две бутилки от по 1 литър с алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 декември, около 8:55 часа е получено съобщение за съборен стоманобетонен стълб вследствие на човешка намеса на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 4 декември, около 20:30 часа в град Добрич е спрян лек автомобил „Тойота” с ямболска регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Е.И. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 декември, около 12:10 часа на изхода на с. Дончево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,86 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (48 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 4 декември, около 22:55 часа в град Шабла е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.Г. (41 г.) от град Шабла. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2 пожара с нанесени материални щети и 7 пожара без материални загуби.

05.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ